18 Şubat 2017 Cumartesi

kar spreyi sprey zincir

bu yazı pilbilgi.blogspot.com adresinde yayınlanmıştır. yazının daha uzun, resimli ve karşılaştırmalı versiyonu pilbilgi.blogspot.com adresinde bulunabilir. kaynak göstererekl alıntı yapılabilir


Kar spreyi-sprey zincir:
İnşaat köpüğüne çok benzeyen bir malzeme. Spreyi lastiğe sıktığınızda aynı inşaat köpüğüne benzeyen bir malzeme hemen genleşerek lastik üzerinde prüzlü bir yüzey meydana getiriyor. İnşaat köpüğüne göre daha az genleşiyor ve sıktığınız alanla sınırlı kalıyor. Üreticilerin dediğine göre 10 km kadar etkili.
Çok hafif, küçük ve ucuz bir çözüm. Üstelik kullanımı çok kolay. Yumuşak bir malzeme olduğundan lastiğe veya otomatik vites gibi titreşime hassas parçalara da anlamlı bir etkisi yok. Ses çok az. Deseni kendiniz belirleyebildiğiniz için yerin durumuna göre ayarlama yapmanız mümkün.
Kalıcı bir çözümden ziyade ara sokakları geçmek, otoparktan çıkmak veya otoparka girmek, yol ortasında kalmak yerine sığınacak bir yer bulmak gibi geçici anlık kurtarıcı bir çözüm.
bu yazı pilbilgi.blogspot.com adresinde yayınlanmıştır. yazının daha uzun, resimli ve karşılaştırmalı versiyonu pilbilgi.blogspot.com adresinde bulunabilir. kaynak göstererekl alıntı yapılabilir
En büyük dezavantajı piyasaya neredeyse tamamen kalitesiz ürünlerin hakim olması. 2 defa kullandım 2si de rezaletti. Biri sırf çözücüden ibaretti lastiğe tutunan kısım öyle cılızdı ve ömürsüzdü ki hiç kullanmamış kadar oldum.
Normalde poliüeretanın lastiğin hammaddesi sentetik kauçukla bir geçimsizliği olmadığı için lastiğe zarar vereceğini zannetmiyorum. Ancak kalitesiz ürünlerde ne çıkar bilemem. Benim kullandıklarımdan birinde çözücü olarak toluen kullanılmıştı ve toluen türü aromatik çözücüler lastik için iyi değil. Hemen bozmaz ancak kışın zaten sert olan lastiği biraz daha sertleştirebilir.
Adam gibi bir ürüne denk gelip tam olarak tecrübe edinemediğim için çok fazla bir şey söyleyemiyorum. Tahminimce plastik cırt kelepçe tarzındaki ürünlere benzer bir fayda sağlayacaktır. Tek fark uygun desen çizebilirseniz fren ve dönüşlerde de fayda etmeye devam edeceği olacaktır. Ayrıca çekiş olmayan tekerlere de uygularsanız faydası aynı oranda artacaktır. Kullanıldığında yaz ve kış lastiği arasında büyük fark yoktur.
Dezavantajları daha önce de dediğim gibi kalitesiz o kadar çok ürün var ki aldığınız ürünü önce deneyin. İhtiyaç duyduğunuzda yolda kalabilirisiniz. Arada çok saçma kötü malzemelere de para vereceğinizden ilk başlangıç maliyetiniz yüksek olacaktır. İşinizi gören bir markaya denk gelene kadar denemenizde fayda var. Eğer elden alıyorsanız satıcıdan denemesini isteyin. Malına güvenen yapar.
Diğer yandan bu ürünlerin kullanmasanız da bir ömrü var. Benim bildiğim çözülmüş poliüretanın yaklaşık ömrü 2-4 yıl arası. Güneş görmeden serin yerde uzun zaman, güneş altında veya aşırı soğukta daha kısa zaman dayanır. Taklit ürünler için bir şey diyemem. Kullanılabilecek yan ürün çok olduğu için tahmin yürütmem olanaksız.
Bir başka dezavantajları da büyük araçlarda çok efektif değiller. Ağırlık arttıkça lastikten kopma süreleri kısalıyor. 

Bu üründen kullanacağınızda tavsiyem lastiğin yüzüne x şeklinde veya ^ şeklindeki tırnaklar halinde veya à şeklinde veya yan yatmış H şeklinde desen çizin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder